Talet som alla borde höra

Över 50 år senare och talet kunde inte vara mer aktuellt. Olof Palme kunde sätta orden så rätt om vad det handlar om. Han kunde förklara för människor väldigt komplicerade värdeladdade begrepp så människor förstod vad han menade. Han kunde förklara hur de inverkade och förankrades i deras liv. Är det inte dags nu att fortsätta Olof Palmes arbete? Låt oss bygga ett Europa som inte står för fördomar. Låt oss bygga ett Europa som inte sätter svag mot svag. Låt oss bygga ett Europa som står för demokratin och människans grunläggande människovärde.

Europa för alla, inte de få! 🇫🇮🇪🇺

Yli 50 vuotta myöhemmin ja puheen sanoma ei voisi olla enemmän ajankohtainen. Olof Palme osasi avata ihmisille erittäin vaikeita arvokysymyksiä. Hän osasi selittää miten asiat liittyivät heidän elämään. Eikö ole aika jatkaa Olof Palmen työtä? Rakennetaan Eurooppa ilman ennakkoluuloja. Eurooppa joka ei laita heikko heikkoa vastaan. Rakennetaan Eurooppa joka seisoo demokratian ja ihmisarvon puolesta.

Eurooppa kaikille, ei harvoille! 🇫🇮

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s